Greek English French German
ΑρχικήΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΑνακοινώσειςΜορφωτικός ΣύλλογοςΑνακοινώσειςΑπολογισμός Πεπραγμένων Μορφωτικού Συλλόγου 2010-2013

Ο καιρός στο Πετροκέφαλο

Απολογισμός Πεπραγμένων Μορφωτικού Συλλόγου 2010-2013

Κλείνουμε αισίως τον 3 χρόνο από την ημέρα επαναλειτουργίας του Μορφωτικού Συλλόγου Πετροκεφάλου. Νιώθουμε την ανάγκη να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ 

 

Κλείνουμε αισίως τον 3 χρόνο από την ημέρα επαναλειτουργίας του Μορφωτικού Συλλόγου Πετροκεφάλου. Νιώθουμε την ανάγκη να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συγχωριανούς και φίλους του Συλλόγου που στήριξαν αυτήν την πράξη. Η προσπάθεια για δουλειά και προσφορά στον τόπο μας δεν μειώθηκε στο πέρασμα αυτού του χρόνου, παρ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε τα οποία μπορεί να ήταν οικονομικού και μη χαρακτήρα, αντίθετα προσφέραμε τον εθελοντισμό μας με περισσότερη δύναμη και θέληση.

 

Για όλα αυτά που ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια αισθανόμαστε τις ευθύνες μας να μεγαλώνουν και δεσμευόμαστε ότι κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι. Αυτά όμως θα τα πετύχουμε με την βοήθεια, την συμμετοχή , τον ενθουσιασμό και την παρότρυνση όλων εσάς.

Κάποια πολύ σημαντικά γεγονότα σφράγισαν και αυτή τη χρονιά τη σχέση μας με τον Μορφωτικό Σύλλογο Πετροκεφάλου.

  • Πέρα από την καθιερωμένη χοροεσπερίδα τον Ιούλιο του 2013, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η οποία οφείλεται τόσο στην εθελοντική βοήθεια μικρών και μεγάλων χωριανών αλλά και των γυναικών του χωριού μας που συνέβαλαν δυναμικά στην προεργασία της εκδήλωσης με τα πολύ όμορφα εδέσματα που μας πρόσφεραν, καθώς επίσης και την πολύτιμη προσφορά της Ενορίας μας με την παραχώρηση του προαυλίου χώρου της εκκλησίας, ο Σύλλογος δεν στάθηκε μόνο σε αυτή την χαρά.
  • Κάθε χρόνο εκδίδεται ένα ετήσιο ημερολόγιο το οποίο χαρίζεται σε όλους τους συχωριανούς και φίλους την ημέρα των Θεοφανίων όπου ζούμε όλοι μας ένα από τα ωραιότερα έθιμα του χωριού μας.
  • Πραγματοποιείται τον Νοέμβριο κάθε έτους μια εθελοντική δέντρο φύτευση με αποτέλεσμα να έχουν φυτευτεί πάνω από 70 δενδρύλλια στον κεντρικό δρόμο του χωριού, στις εκκλησίες και στην κεντρική πλατεία.
  • Ο Σύλλογος συμμετέχει ενεργά σε όλες τις γιορτές της Ορθοδοξίας μας αλλά και στην προσπάθεια αναβίωσης ήθη και εθίμων του τόπου μας.
  • Καταθέτουμε κάθε χρόνο στεφάνι ως ένδειξη τιμής στο Μνημείο πεσόντων Εθνικής Αντίστασης στις Εθνικές μας Εορτές 28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου στην κεντρική πλατεία του χωριού μας.
  • Τον χρόνο που μας πέρασε με δική μας πρωτοβουλία και δαπάνη επισκευάσαμε και συντηρήσαμε το Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας και πλέον είναι έτοιμο για χρηση όλων τον χωριανών για οποιαδήποτε εκδήλωση.
  • Επίσης κάθε χρόνο ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, καθαρίζονται όλοι οι κεντρικοί δρόμοι με τα πολύ όμορφα και γραφικά σοκάκια του χωριού μας από τα μέλη του Συλλόγου μας.
  • Το γραφείο του Συλλόγου που στεγάζεται στην οικία Ν. Κρασαδάκη το τελευταίο χρόνο φιλοξενεί τον Ιατρό για τις ανάγκες του χωριού μας μετά την ακαταλληλότητα του κτιρίου από το Δήμο Ηρακλείου που στεγαζόταν η Τοπική Κοινότητα Πετροκεφάλου αλλά και το Ιατρείο.
  • Με τις οικονομίες του Συλλόγου και τα έσοδα που συγκεντρώσαμε από διάφορα γεγονότα καταφέραμε να αγοράσουμε εξοπλισμό για τις εκδηλωσεις μας, από σκευή μαγειρικής μέχρι καρέκλες αλλά και πλήρες εξοπλισμό για το γραφείο του Συλλόγου.
  • Εδώ και δυο χρόνια γίνεται μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν παλιές φωτογραφίες απ όλες τις οικογένειες του χωριού μας καθώς και να καταγράφουν παλιές συνήθειες του χωριού, ήθη και έθιμα αλλά και ιστορικά - θρησκευτικά γεγονότα χωριανών. Όλα αυτά θα διακοσμήσουν την αίθουσα του Σχολείου αλλά και το γραφείο του Συλλόγου.
  • Τέλος ενισχύσαμε οικονομικά δυο φορές την Ενορία του χωριού μας, μία για την ανάπλαση της Αγίας Άννας και άλλη μία για την επισκευή της τουαλέτας στον προαύλιο χώρο της πολιούχου του χωριού μας.

Σας αναφέραμε λοιπόν τις ποιο σημαντικές στιγμές που ζήσαμε την χρονιά που μας πέρασε. Σίγουρα υπάρχουν και πολλές άλλες δράσεις που ο Σύλλογος συμμετείχε ενεργά που δεν χρειάζεται να τις αναφέρουμε, αυτό άλλωστε το γνωρίζουν και το κρίνουν οι λίγοι πλέον κάτοικοι που ζουν στο χωριό μας.

Η συμμετοχή νέων ανθρώπων μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε αυτόν το τόπο που έζησαν οι πρόγονοι μας, οι παππούδες μας, οι γονείς μας και τώρα εμείς οι νεότεροι. Μας κάνει να σκεφτόμαστε και να ελπίζουμε ότι το χωριό μας δεν έχει εγκαταλειφτεί, δεν έχει ερημώσει.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εύχεται ευτυχισμένο και δημιουργικό το νέο έτος, γεμάτο υγεία και ευτυχία σε σας και στις οικογένειες σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2013 Μορφωτικός Σύλλογος Πετροκεφάλου | Created by Economologic